10:42
Місячник шкільних бібліотек

     Відповідно до плану заходів протягом жовтня 2015 в нашій школі було проведено місячник шкільних бібліотек.  Метою місячника були  нові підходи і нові шляхи до виховання патріотизму як почуття, і як базової якості особистості. Найважливішим пріоритетом національно-патріотичного виховання є формування ціннісного і шанобливого ставлення особистості до українського народу та його культури, утвердження гуманістичної моральності  як базової основи громадянського суспільства.

    Бібліотекарем нашої школи проведено ряд заходів, метою яких було патріотичне виховання підростаючого покоління та сприяння її інноваційному розвитку.

     Протягом місяця проходила благодійна акція «Подаруй книгу своїй бібліотеці», на яку  діти принесли в подарунок книжки.   

     Серед учнів 3-5 класів пройшов конкурс читців на краще виконання патріотичних віршів «З Україною в серці». За звання кращих читців змагалися 11 учнів. У ході конкурсу учасники представили твори відомих класиків і сучасних поетів.

     Школярі з особливою відповідальністю поставились до цього завдання. Кожен вірш був декламованим не тільки устами, але йшов від самої  глибини серця. Емоційність, виразність, чутливість – супроводжували учнів під час всього конкурсу.

     У натхненному виконанні школярів звучали поезії про любов до України, мужність і героїзм наших захисників.

     Членам журі було нелегко визначити переможців, адже юні патріоти намагалися за допомогою поетичного слова передати найглибші почуття та продемонструвати виконавську майстерність.

     Переможцями поетичного змагання стали : 1 місце – Каганець Аніта, учениця 5-Б класу; 2 місце – Мучичка Неоніла, учениця 3-Б класу; 3 місце –  Лисничка Христина, учениця 4-Б класу.

     Усі переможці отримали грамоти за якісне виконання патріотичних віршів.

     Були проведені бібліотечні уроки на тему «Знайомство з бібліотекою» з учнями 1 класів та « Бережливе ставлення до книги»з учнями 2-6 класів.Протягом місячника проведені виставки«Безсмертя книги»,«Скарби фонду»,«Довгожителі сімейної бібліотеки». Підсумками місячника були цікаві виховні заходи

     «Ключ від бібліотеки»,де маленьких першокласників було посвячено  в читачі та виховний захід «Книги - перли із перлин»,який був проведений протягом Тижня початкових класів 19 листопада 2015 року .У святі брали участь учні 4-Б класу  під керівництвом вчителя початкових класів Бігун Світлани Михайлівни та бібліотекаря школи Мучички Тетяни Іванівни. На свято були запрошені учні 3-4 класів, батьки, вчителі, гості. Святково оформлена сцена. Це і дитячі малюнки до різних казок; прислів’я,приказки про книгу, вишиті рушники, виставка дитячих казок до сценок «Пригода хлопчика Незнайка» та «Звірята лікують книгу», фонограмі пісень. Усі учні були одягнені у відповідні костюми казкових персонажів: «Всезнайки, Незнайки, Королеви Книги, Короля Читалії, Буратіно,Мальвіни.Мета цього заходу розвивати читацький кругозір,збагачувати знання учнів,виховувати бережливе ставлення до книги.

         Ведучі учні 4 класу розказали присутнім у залі про історію виникнення книжки, навчали, як потрібно любити і берегти книгу. Сама Королева Книга  ознайомила учнів з правилами охайного поводження з книгою. Окрасою свята стали інсценівки «Пригода хлопчика Незнайки» та «Звірята лікують книгу», цікаво пройшла вікторина «З якої це казки».  Найактивнішим школярам було вручено книжечки.

         Під час таких свят учні навчаються любити ще більше книгу, сприймають її як невичерпне джерело пізнання світу, навчаються систематичній праці з книгою, оволодівають мистецтвом читання, продовжують дружити з книгою, бо «Дружба з книгою – це свято, …», вона джерело знань, найкращий друг і порадник.Учні свята мали можливість показати свої музикальні та артистичні здібності.

    Місячник шкільних бібліотек був насиченим, змістовним та цікавим. Кожен відвідувач усвідомив, що без шкільної бібліотеки  школа існувати не може, тому що бібліотека – вісь, навколо якої обертається увесь навчально-виховний процес.

     Усі заходи, які були проведені в рамках Місячника, сприяли активізації творчої діяльності дітей, їх духовному та емоційному збагаченню,  сприяли вихованню любові до рідного краю, до нашого міста, до своєї культурної спадщини.

Переглядів: 685 | Додав: VOLODAR | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar