16:37
Міжнародний день миру

Хай буде мир на всій землі!

Хай дім новий будується,

Хай сад новий росте в селі,

Нова зростає вулиця.

       Щорічно 21 вересня в системі міжнародних днів ООН відзначається Міжнародний день миру. Він був заснований в 1981 році, але відзначався в іншу дату. Сучасна дата була встановлена 20 років по тому, в 2001 році.

Організація Об’єднаних Націй пропонує всім народам і країнам припиняти в цей день військові дії, а також проводити освітні та громадські інформаційні акції, присвячені проблемам світу.

Сьогодні тема миру є більш ніж актуальною, оскільки ми живемо в час коли на нашій українській землі точиться війна. І навіть  хисткі перемир`я, нажаль, не рятують життя людей.

21 вересня в наші школі відбулося свято миру під назвою: «Нема ціннішого дарунку на землі ніж мир, отриманий нащадками у спадок». До проведення цього заходу долучилися всі класні колективи з 1 по 11. Відбулися виставки стіннівок та дитячих малюнків «Ми – за мир», акція «Напиши листа солдату», а також виступ підготований учнями 5 та 11 класів. Під час урочистої програми всі були розчулені, зі сльозами в очах молилися за мир в Україні … Що і не дивно, адже триває війна, всі діти це усвідомлюють і їм страшно.  А діти – це простота, це чисті серця і щирі душі. Вони, як і вся Україна, заслуговують кращої долі.

Переглядів: 576 | Додав: VOLODAR | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar