12:32
Тиждень початкових класів

     З 16листопада по 20 листопада  2015 року в Горондівській загальноосвітній школі І-ІІІ  ступенів проводився Тиждень початкової школи. Тиждень розпочав роботу згідно навчально-виховного плану школи, у відповідності до основних орієнтирів виховання учнів 1-4 класів загальноосвітніх закладів України.

     Мета Тижня початкової школи полягає в тому, щоб допомогти вчителю посилити інтерес учнів до певного предмета, виявити і розвинути дитячі здібності, презентувати нові форми, моделі, технології організації навчання та змістовного дозвілля учнів.

     Форми реалізації цієї мети направлені на виявлення найбільш творчих учителів, обдарованих учнів; на виявлення кращого педагогічного досвіду, інноваційних педагогічних технологій; на з’ясування  методичних умов, що забезпечують успішну діяльність учителів.

     Наша школа - це навчальний заклад, що сприяє духовному збагаченню особистості, створенню умов для самореалізації учителів та учнів у різних видах творчої діяльності, задоволення їх потреб та інтересів, вихованню духовної культури та формуванню національної свідомості.

     Цікаво, весело та пізнавально для молодших школярів пройшов Тиждень початкової школи. Конкурси, ігри, змагання розвивали творчість школярів, вчили бути спостережливими, кмітливими та креативними. Кожен день мав свою тематику.

     Розпочався Тиждень лінійкою, яку провела заступник директора з навчально - виховної роботи І.Товт під назвою «За мир у всьому світі – це значить за життя». Учні початкових класів взяли участь в акції «цікава іграшка для маленьких діток».

     До проведення Тижня учні початкових класів готувалися заздалегідь. Тому першого дня було організовано виставку малюнків «Я малюю Україну». Переможцями у конкурсі малюнків стали:

1клас –  Шпеник Домініка-1А, Демчук Ангеліна-1Б,Мучичка Домініка-1В

2 клас –Ткач Вероніка,Ганькович Софія, Шпеник Владислав

3 клас – Ільницький Іван, Костик Микола, Костик Богдана

4 клас –  Русинка Христина, Черепаня Вікторія

     16 листопада  -  День моєї країни . Цього дня в кожному класі на уроках були проведені конкурси, змагання, вікторини..Учні 3А, В класів під керівництвом Мальованик В.І. та Меліка М.О. провели свято «Сонце посміхається, декада початкових класів відкривається» В 3Б та 4Б класах під девізом «Розвивайся, звеселяйся, моя рідна мово» був проведений конкурс з розгадування кросвордів та ребусів. Найкмітливішим  у цьому змаганні були  Мучичка Неоніла3Б та Туряниця Євгенія 4Б. Під час великої перерви провели гру-змагання  «Золоті зернини народної мудрості». Класи змагалися між собою на краще знання прислів’їв та приказок. Перемогли учні третього класу. У номінації «Знавець рідної мови» перемогла учениця четвертого класу Туряниця Євгенія. Закінчився день конкурсом малюнків на асфальті«Хай буде мир на всій землі». Переможцями у конкурсі стали:

1клас –  Фединець Софія, Костик Каріна, Ковач Ніколетта

2 клас –Глинянчук Павліна, Белей Сінтія, Лінтур Софія

3 клас – Тарасюк Вероніка, Костик Роман, Поляк Євгенія

4 клас – Кобаль Антон,Перун Роман

      17 листопада – День ерудитів. Цього дня під час проведення конкурсів, міні-вікторин, інтелектуальних шоу відбуваються перші самостійні відкриття дитини. Нехай вони навіть невеличкі, і, на перший погляд, незначні, та в них – паростки майбутнього інтересу до науки, до навчання. Реалізовані  дитячі можливості стимулюють інтерес до пізнання нового. Для успішного проведення Тижня учителі провели підготовчу  роботу, яка стосувалася усього Тижня і окремих його етапів. При складанні плану заходів вчителі врахували побажання та інтереси дітей. Для цього ми організували «Ярмарку цікавих ідей» і в кожному класі «Скриньку побажань». Для учнів було дуже важливо те, що вони були ініціаторами якоїсь вікторини, конкурсу чи гри. Учні третього класу запропонували вікторину «Люби і знай свій рідний край», а учні другого класу конкурсну програму «У царстві Математики». Закінчився день ярмарком «Ой на ярмарок спіши, щось смачненьке собі купи», де учні 1-4 класів продемонстрували свої шедеври і в кулінарії.

         18 листопада -  День казки. У цей день маленькі першокласники показали для своїх батьків свої здібності, які вони набули на протязі двох місяців.

        В День казки пройшла інсценізація казки «Ріпка», яку підготували і показали учні 2 класу під керівництвом класного керівника Вереш М.М, Бобуської М.М. Зверталась увага на вміння вести діалог, інтонувати речення, входити в образ, передавати настрій.

      Цікава і хвилююча була вікторина-презентація «Упізнай казку світі», яку підготувала вчитель початкових класів Мальованик О.М.Школярі поринули у світ чарівної мелодії художнього слова, пройшлися сторінками дитячих журналів та книг, завітали в гості до бібліотеки, побували на вернісажі героїв улюблених казок, здійснили гру-подорож «Казковий дивосвіт». Діти з великим задоволенням працювали під час проведення цих заходів.

       Також діти брали активну участь у конкурсі малюнків до улюблених казок на тему «У світі казки чарівної». Місця розподілили таким чином:

1клас – Гопонько Роман,Логучик Василь, Дворецька Олександра

2 клас – Лінтур Людмила,т Туряниця наталія, Сулейманов артем

3 клас – Мучичка Неоніла, Севч Софія, Шелестай А.

4 клас – Катрасова Ольга, Меліка Анатолій, Бабидорич Христина.

Завершився день конкурсом казкарів «Казка мудрістю багата», де учні складали казки за власним задумом та  переглядом улюбленої казки «Спіймай перо жар-птиці».

       18 листопада -  День казки. У цей день маленькі першокласники показали для своїх батьків свої здібності, які вони набули на протязі двох місяців.

 В      День казки пройшла інсценізація казки «Ріпка», яку підготували і показали учні 2 класу під керівництвом класного керівника Вереш М.М, Бобуської М.М. Зверталась увага на вміння вести діалог, інтонувати речення, входити в образ, передавати настрій.

Цікава і хвилююча була вікторина-презентація «Упізнай казку світі», яку підготувала вчитель початкових класів Мальованик О.М.Школярі поринули у світ чарівної мелодії художнього слова, пройшлися сторінками дитячих журналів та книг, завітали в гості до бібліотеки, побували на вернісажі героїв улюблених казок, здійснили гру-подорож «Казковий дивосвіт». Діти з великим задоволенням працювали під час проведення цих заходів.

  Також діти брали активну участь у конкурсі малюнків до улюблених казок на тему «У світі казки чарівної». Місця розподілили таким чином:

1клас – Гопонько Роман,Логучик Василь, Дворецька Олександра

2 клас – Лінтур Людмила,т Туряниця наталія, Сулейманов артем

3 клас – Мучичка Неоніла, Севч Софія, Шелестай А.

4 клас – Катрасова Ольга, Меліка Анатолій, Бабидорич Христина.

Завершився день конкурсом казкарів «Казка мудрістю багата», де учні складали казки за власним задумом та  переглядом улюбленої казки «Спіймай перо жар-птиці».

19 листопада -  День книги. В цей день  зранку на дверях шкільної бібліотеки  майоріло гасло»Книга – перли із перлин».Воно являлося дороговказом роботи учнів  протягом дня . Вчителями 1-4 класів були проведені  конкурси: «Найкраща закладка для книги»,виставка ілюстрацій до улюблених казок, КВК «Золото добувають із землі,а знання із книги». Шкільним бібліотекарем з учнями 2- 4 класів було проведено засідання клубу «Юні читачі» та лекторій «Будем дбати, шанувати прадавні криниці». У цей день учнями 4- Б класу,класний керівник Бігун С.М.,бібліотекарем школи Мучичкою Т.І. було проведено театралізоване свято «Книга - перли із перлин». На шкільне свято були запрошені батьки учнів 4-Б класу,дирекція школи та учні 3-4 класів.

Учні були одягнені в різні ролі:»Всезнайка,Незнайка,Королеви книги,Короля Читалії,Буратіно,Мальвіни та інші».Мета цього заходу розвивати читацький кругозір,збагачувати знання учнів,виховувати бережливе ставлення до книги. Учні свята мали можливість показати свої музикальні та артистичні здібності.

   20 листопада   -День знавців природи

 Цей день роботи Тижня початкових класів був проведений під гаслом «Природа наш дім-подбаймо про неї».Цього ж дня були проведення різні заходи: «У гостях у Запитайлика» для учнів 1-2 класів . Метою подорожі було підтримувати прагнення учнів демонструвати свої знання та вміння працювати в колективі .

 Протягом тижня стартувала акція «Допоможи птахам взимку». До акції охоче залучилися всі учні початкової школи. Виготовлені власноруч годівнички розвісили у шкільному саду та на деревах навколо школи .І тепер діти щодня з радістю приносять птахам різні ласощі:пшоно,шматочки сала,хліба. Гадаю,що пташки вдячні дітям за таку допомогу.  Також визначено переможців на кращу годівничку.

1клас – Баняс Дарина, Бабидорич Павло, Биро Віктор.

2 клас – Фекетей Каміла, Балабан Максим, Данко Меліса.

3 клас – Кучінка Ангеліна, Логувчик Марина, Кентеш Олександр.

4 клас – Кіраль Анастасія, Стеблак Крістіан,.

Меліка М.О. провела майстер-клас «Творимо дива своїми руками». Під її керівництвом учні навчилися виготовляти паперового птаха.   

Всі учні початкових класів взяли участь в конкурсі виготовлення виробів з природного матеріалу. Перемогу вибороли:

1клас – Бігарій Дарина, Шершун Василь, Кучінка Оксана.

2 клас – Фекетей Каміла, Кормило Станіслав, Меліка Артем

3 клас – Мучичка Каріна, Полям Михайло, Костик Дарини.

4 клас – Бабидорич Христина,Мальованик Микола, Меліка Анатолій.

      У рамках тижня по класах були проведені зустрічі з батьками,та батьківські всеобучі «Чи знаєте ви свою дитину». Для батьків були проведені дні відкритих дверей з великою явкою батьків. Це ще раз показує роботу з батьками та зміцнює родинно-класний навчальний трикутник »вчитель - учень-батько».

      Заключним етапом Тижня стало проведення свято «Прийшов уже кінець ,ми презентуємо,хто з нас молодець»,яке підготували учні 3-Б класу під керівництвом  Мучички Н.В..Були запрошені батьки,учні та дирекція школи. Третьокласники продемонстрували свої музикальні  та артистичні здібності. Заступником директора школи з навчально-виховної роботи Товт І.П. було підсумовано роботу Тижня початкових класів та нагороджено учнів подяками за організацію і проведення Тижня початкових класів.

   Усі вчителі кафедри початкових класів були задіяні в роботі Тижня. Діти з великим задоволенням приймали участь у кожному заході. Через таку роботу можна втілювати принципи особисто орієнтованого навчання  і виховання. Організація і проведення зазначених вище заходів створює оптимальні умови для розвитку і становлення особистості,для саморозвитку дитини в початковій школі.

 

Переглядів: 3259 | Додав: VOLODAR | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar