18:32
«Вічним полум’ям, вічним спогадом…»

          Під таким гаслом напередодні 28 жовтня учні школи відзначали 71-річницю Визволення Закарпаття та нашого рідного села від фашистської окупації. Ці дні для усіх завжди особливі, бо хочеться сказати багато теплих, добрих слів вдячності тим, хто захищав нашу землю від ворогів.

          Учні 5,7,10-х класів підготували свято-реквієм з нагоди цієї пам’ятної дати. Звучали поезії, пісні про ті незабутні дні 1944 року. До глибини душі вразили присутніх своїм майстерним виконанням учениця  1-А (Фединець Софія «Плаче мати») та 5-Б (Каганець Аніта «Гори у шинелях»).

          Ведучі свята згадали імена добровольців – односельчан. Хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять про них. Учні 5-Б поклали квіти до обеліску, що знаходиться у центрі Горонди.

          Не обійшли увагою виступаючі і сучасні події на Сході. Хлопці з 10-Б               (Русінка Д., Софілканич В., Федорішко В.) уявили себе у ролі солдатів і закликали усіх берегти мир.

          Було також організовано цікаву тематичну виставку приурочену цій даті, яку разом з учнями організувала шкільний бібліотекар Мучичка Т.І.

          На завершення свята пролунала оптимістична «Пісня про Україну» у виконанні Бігарій І., Мальованик Л.

Переглядів: 424 | Додав: VOLODAR | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar