14:23
«Поріс чорнобилем Чорнобиль, бідою нашою поріс»

     26 квітня 1986 року о 1-23 за київським часом сталася найбільша техногенна аварія в історії людства - вибухнув четвертий реактор Чорнобильської АЕС і сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі в 1945 році.
     У світі є небагато назв, що відомі краще, ніж "ЧОРНОБИЛЬ". І лише деякі події викликали більше суперечок серед учених, співробітників урядових закладів і громадськості. Протягом десятиліття після вибухів, що зруйнували ядерний реактор на Україні, ця аварія і її наслідки ретельно вивчалися. Сьогодні у фахівців є загальне уявлення про те, що відбулося, чому це сталось і які основні наслідки. Однак для більшої частини населення у світі аварія дотепер залишається загадкою - явищем, якого бояться, але мало розуміють.         Чорнобильська аварія дотепер вважається найбільш руйнівною в історії ядерної енергетики.
     «26 квітня! В пам’яті українського народу це день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті – неможливо». Цими словами розпочався виступ учнів нашої школи.  Невеличка літературна композиція зуміла прикувати до себе увагу глядачів і достукатися до їхніх сердець. А інформаційний відеоролик мало не до сліз вразив присутніх жахливими подробицями квітня 1986 року. Класні колективи взяли участь у виставці тематичних малюнків.
      Такі заходи є дуже важливими для виховання учнів. Діти повинні зрозуміти і відчути свою участь в тому чого ніхто, нажаль, не зможе змінити. Радіація – невидимий і тому підступний ворог всього живого. Від неї важко вберегтися, захистити себе і природу.

 

Переглядів: 459 | Додав: VOLODAR | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar