21:19
Голодомор 1932-33 років - найбільша історична катастрофа України ХХ ст.

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був Голодомор 1932-1933 р.р. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав, скільки безневинних людей зійшло у могилу – старих і молодих, дітей, і ще ненароджених – у лонах матері.

   З нагоди Дня пам'яті жертв Голодомору, у Горондівській школі відбувся захід "Чорні крила Голодомору", який підготувала та провела педагог організатор Королович Олена Василівна   разом з учнями 7 та 8  класів. Учні школи переглянули відео-спогади очевидців голодоморів, архівні матеріали того часу, які тривалий період не оприлюднювались.  Після чого учні вшанували загиблих під час Голодомору хвилиною мовчання.В цю мить кожен школяр замислився про той непереборний жах, який охоплює людину в момент, коли дитина просить у матері їсти, а навіть малесенького шматочка хліба немає, про нестерпний біль від втрати рідних...

Шкільний бібліотекар Мучичка Т. І.   організувала для учнів школи виставку  "Колосок пам'яті" .

Ця виховна година запам’яталась усім завдяки емоціям суму, жалю і співпереживання, які відчувалися у кожному слові і русі її учасників.

Переглядів: 156 | Додав: Anonym | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar